Translate

Keksi sa maslacem i cimetom


Sigurno ste čuli za cimet role, dizano tijesto sa cimetom obično preliveno šećernim preljevom. Ovi keksi su nešto vrlo slično no u hrskavoj verziji. Tijesto jako podsjeća na lisnato kad se ispeće i lijepo hrska, a miris cimeta vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. 







KEKSI SA MASLACEM I CIMETOM

500 g brašna
300 g maslaca
100 g šećera u prahu
140 g jogurta
malo soli

Za posip

4 velike žlice šećera u prahu
1 velika žlica cimeta

Umrviti na kocke nasjeckani maslac u brašno pomiješano sa soli i šećerom da smjesa bude poput pijeska (možete i sa mikserom na maloj brzini). Dodajte jogurt i zamijesite tijesto. Prepolovite tijesto te ga razvaljajte u kvadratnom obliku. Popite sa polovicom smjese cimeta i šećera i zarolajte roladu. Tako napravite i sa drugim dijelom tijesta. Stavite na najmanje jedan sat u hladnjak da se tijesto dobro ohladi kako bi ga kasnije lakše rezali. Režite kolutiće debljine oko 3mm te ih po želji pospite krupnim šećerom.
Pecite na 200°C oko 15 min. 


------> Gumbići za dijeljenje, lajkanje i printanje recepta su vam sa lijeve strane i dole pa se poslužite s njima. :)

Nema komentara :

Objavi komentar

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka