Translate

Sorbet od jagoda



Sorbet od jagoda

Sastojci:
  • Jedna mjerica svježih jagoda
  • Šećer u prahu
  • Rum 
  • Sušene jagode 
  • Svježi listovi melise

Priprema:
  1. Operite pa osušite jagode na komadu kuhinjskog papira. Poredajte ih u plitku posudu i stavite u zamrzivač oko 1 - 2 sata da se smrznu.
  2. Stavite ih u blender ili se poslužite štapnim mikserom te ih razradite u gustu smjesu.
  3. Dodajte šećera u prahu po želji (ovisno o tome koliko su jagode slatke). Također i ruma po želji ( ja dodam oko 2 velike žlice). Još jednom dobro izmiješajte te odmah poslužite uz sušene jagode te nekoliko listova svježe melise.


Ako imate puno jagoda svakako vam preporučujem da ih pospremite i za kasnije tako da ih osušite. Narežite ih na ploškice oko 3 mm debljine i poredajte na papir za pečenje. Na suncu će se posušiti za svega dva dana. Pospremite u staklenke i uživajte u njima grickajući ih ili ih upotrijebite u domaćim sladoledima ili biskvitima. 


Nema komentara :

Objavi komentar

Copyright © 2015 CakeByDesign | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka